دسر پاناکوتا با ژله انار
چـقـدر مفـید بـود ؟

پاناکوتا با ژله انار

deserpanakotaba zheleanar irnab ir دسر پاناکوتا با ژله انار

دسر پاناکوتا با ژله انار

یکی از خوردنیها یا بهتره بگم میوه های مرسوم شب یلدا انار زیبا و خوشمزه است. انار اونقدر خودش خوشگله که میشه همونجوری ساده هم روی میز یلدا گذاشت و لذتشو برد. ولی میشه یه کم زحمت بیشتری به خودمون بدیم و باهاش دسرهای خوشمزه درست کنیم. البته توی این دسر من فقط چند تا دونه انار برای تزیین استفاده کردم، ژله ی انارش بازاریه که شما میتونید اگه حوصله ش رو دارید با آب انار طبیعی و پودر ژلاتین ژله ی انار خونگی درست کنید.
این دستور پاناکوتا با ژله ی انار که چند سالیه موقع شب یلدا حسابی تو بورس میفته تا جایی که من میدونم اولین بار شف طیبه عزیز دستورش رو توی سایتشون گذاشتن. من تو این دستور از رسپی شف طیبه استفاده نکردم ولی واقعاً جا داشت که اسمشون رو که ایده ی این دسر یلدایی رو ابداع کردند اینجا بیارم. خوبه که به زحمتهای همدیگه احترام بذاریم و اگه از دستورات هم استفاده میکنیم منبع رو ذکر کنیم !

مواد لازم پاناکوتا با ژله انار برای ۶ نفر:

شیر ۱/۲ و ۱ پیمانه ( پیمانه استاندارد شیرینی پزی یا لیوان دسته دار )
شکر ۱/۳ پیمانه
ژلاتین ۳ قاشق چایخوری
خامه ۱/۲ و ۱ پیمانه
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
ژله انار یک بسته
آب جوش ۱ پیمانه
آب سرد ۱ پیمانه

طرز تهیه پاناکوتا با ژله انار:

 

5acdc2d7e2ea5 deserpanakotaba zheleanar irnab ir دسر پاناکوتا با ژله انار

دسر پاناکوتا با ژله انار

ابتدا باید ژله رو مطابق معمول درست کنیم.
پودر ژله رو با یک لیوان آب جوش مخلوط میکنیم.
خوب هم میزنیم تا دونه های ژلاتین کاملاً در آب حل بشن. اگه لازمه ظرف رو روی حرارت بخار آب جوش بگذارید و هم بزنید تا مایع کاملاً زلال و شفاف بشه.
بعد یک لیوان آب سرد اضافه کنید و هم بزنید
حالا لیوانهایی که قراره پاناکوتا رو توش سرو کنید بیارید و نصف لیوان رو ژله توش بریزید. میتونید توی ژله دونه های انار هم بریزید که خوشگلترش میکنه.
چون میخوایم ژله کج ببنده، پس لیوانها رو توی ظرفی دیگه قرار میدیم و طوری به دیواره تکیه شون میدیم که ژله تا نزدیک لبه لیوان بالا بیاد. جاشونو محکم کنید و مطمئن باشید که تکون نمیخورن.
با همون ظرف خیلی با احتیاط ژله ها رو در یخچال بگذارید و اجازه بدید ۳ ساعت یا بیشتر بمونه تا خوب ببنده.
وقتی ژله خوب بسته شد میتونید برید سراغ درست کردن پاناکوتا. اینم ژله هامون که کج بسته شدن.
شیر رو در شیرجوش بریزید و ژلاتین رو روش بپاشید.
۵ دقیقه بهش استراحت بدید تا ژلاتین نرم بشه. میبینید که سطح شیر چروک میشه و دونه های ژلاتین خیس میشن.
بعد از ۵ دقیقه استراحت شیرجوش رو روی حرارت کم بذارید و بذارید به آرومی شیر گرم بشه. تو این فاصله مدام باید شیر رو هم بزنید.
شیر اصلا نباید بجوشه. اگه دیدید داره میجوشه یا شروع به بخار دادن کرد از روی حرارت بردارید و بذارید یه کم خنک بشه.
شیر باید داغ بشه ولی نه به اون حدی که اگه چند ثانیه انگشت رو توی شیر نگه دارید بسوزه.
همینطور که شیر داغ میشه ژلاتین توش حل میشه.
باید مطمئن بشید که ژلاتین توی شیر حل شده، برای این کار میتونید قاشق رو بزنید توی شیر و در بیارید ببینید پشت قاشق دونه های ژلاتین هست یا نه. اگه هنوز دونه ی ژلاتین هست بذارید کامل حل بشن. توجه کنید که توی این مدت شیر به هیچ عنوان نجوشه. به محض اینکه خواست بجوشه از روی حرارت بردارید.
وقتی ژلاتین کاملاً توی شیر حل شد، شکر رو اضافه کنید و باز هم روی حرارت اجازه بدید شکر هم حل بشه.
کل پروسه ی حل شدن ژلاتین و شکر نباید بیشتر از ۵ دقیقه طول بکشه و توی این مدت هم شیر نباید هرگز بجوشه.
وقتی شکر هم حل شد، از روی حرارت بردارید. اجازه بدید کمی دماش پایین بیاد.
خامه و وانیل و نمک رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط و یکدست بشه. توجه کنید که خامه اگه سرد باشه و شیر داغ، وقتی خامه رو اضافه کنید می بره. پس خامه رو به دمای محیط برسونید و اجازه بدید شیر هم کمی خنک بشه. من برای اطمینان یه کمی خامه رو روی حرارت گذاشتم تا دماش نزدیک به دمای شیر بشه.
حالا پاناکوتای آماده شده رو بذارید کنار تا خنک بشه.
وقتی خنک شد با قاشق خیلی آروم روی ژله اریب بسته شده میریزیم تا جاییکه با بالاترین قسمت ژله هم سطح بشه.
لیوانهای پر شده رو توی یخچال بذارید به مدت ۲ ساعت تا پاناکوتا هم ببنده.
وقتی خوب خنک شد، روی لیوانها دونه ی انار بریزید و سرو کنید.
خیلی خوشمزه است و البته سنگین.
مراقب باشید زیاده روی نکنید که کالریش بالاست.


دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *