طرز تهیه ترشی آلوچه
چـقـدر مفـید بـود ؟

مواد مورد نیاز برای تهیه ترشی آلوچه (گوجه سبز)

موادی که برای تهیه این ترشی به آن نیاز دارید، به شرح زیر است.

مواد لازم
گوجه سبز ۱ کیلوگرم
سرکه ۱ الی ۲ لیتر
سیر ۳ حبه
نمک ۱ قاشق چایخوری
سیاه دانه آسیاب شده ۱ قلشق چایخوری
گل پر آسیاب شده ۱ قاشق چایخوری
ترخون ۳ شاخه

چند نکته:

برای تهیه این ترشی باید از آلوچه سفت با اندازه متوسط استفاده کنید. توجه داشته باشید که گوجه‌سبزها نباید لکه داشته باشند.
اگر به ترخون تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از یک قاشق چایخوری ترخون خشک آسیاب شده استفاده کنید.
اگر فلفل تازه در دسترس دارید، می‌توانید به جای پودر فلفل از سه عدد فلفل درشت خرده شده یا شش عدد متوسط تازه استفاده نمایید. توجه داشته باشید که هیچگاه از فلفل دلمه‌ای نباید در این ترشی استفاده شود.

مراحل تهیه ترشی آلوچه (ترشی گوجه سبز)

ابتدا برای ضدعفونی کردن آلوچه‌ها یکبارآن را با آب سرد بشویید و سپس آن‌ها را در مخلوط آب، نمک و سرکه به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار دهید. برای اینکار از یک الی دو قاشق غذاخوری سرکه و یک قاشق چایخوری نمک استفاده کنید. پس از مدت یاد شده چند مرتبه آلوچه‌ها را با آب سرد بشویید تا کاملا سرکه و نمک آن‌ها برود.
پس از آنکه آلوچه‌ها به خوبی شسته شدند، آن‌ها را در یک آبکش بریزید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند.
شاخه‌های آلوچه‌ها را جدا کنید.
سیاه دانه، ترخون، گل پر، فلفل و نمک را با یکدیگر مخلوط نمایید.
یک عدد شیشه با اندازه متناسب را آماده کنید و سه حبه سیر را داخل آن بریزید. سپس مقداری از گوجه‌سبزها (آلوچه) را نیز درون شیشه قرار دهید.
اکنون مقداری از مخلوط مواد خشک را اضافه کنید و سپس مجددا مقداری آلوچه بریزید.
به همین ترتیب تا پر شدن شیشه ادامه دهید.
حال باید سرکه را اضافه کنید. تا جایی که روی تمام آلوچه‌ها پوشیده شود و فضای خالی داخل شیشه باقی نماند، سرکه بریزید.
شیشه را در محیطی خنک نگهداری کنید. توجه داشته باشید که نیاز به یخچال نیست.
بعد از گذشت دو هفته ترشی آماده است و می‌توانید آن را استفاده کنید.

چند نکته:

tarztahiye torshialoche irnab ir طرز تهیه ترشی آلوچه

طرز تهیه ترشی آلوچه

بیش از میزان یاد شده از ترخون استفاده نکنید، زیرا باعث تلخ شدن ترشی خواهد شد.
اگر درب شیشه‌ای که استفاده می‌کنید، کاملا بسته نمی‌شود، ابتدا یک پاکت فریزر تمیز روی دهانه شیشه پهن کنید و سپس درب آن را ببندید تا هوا به داخل شیشه نفوذ نکند.
توجه داشته باشید که آلوچه‌ها (گوجه سبزها) برای استفاده در ترشی باید کاملا خشک باشند و حتی رطوبت نیز نداشته باشند، زیرا باعث کپک زدن ترشی خواهد شد.
اگر تمایل دارید که رنگ ترشی زرد شود، به مواد یاد شده، نصف قاشق چایخوری زردچوبه نیز اضافه کنید.
هر دو روز یکبار به ترشی سر بزنید، زیرا سرکه به مرور جذب آلوچه‌ها می‌شود و سطح آن کاهش خواهد یافت و شما باید مجددا سرکه اضافه کنید تا شیشه کاملا پر شود.
از آنجا که گوجه سبز و سرکه طبع سردی دارند، حتما سیاه دانه، فلفل و سیر را اضافه کنید تا طبع آن متعادل شود.
برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، سرکه را پیش از استفاده بجوشانید تا اگر آب داخل آن است، تبخیر شود و سرکه خالص داشته باشید.
اگر در فصول گرم سال از ترشی آلوچه استفاده می‌کنید، زمانی که شروع به استفاده از آن کردید و فضای خالی در شیشه به وجود آمد، باید آن را داخل یخچال قرار دهید تا کپک نزند.
توجه داشته باشید که هر بار به میزان لازم از ترشی سرسفره قرار دهید و اگر از آن باقیمانده است به هیچ وجه با مابقی ترشی داخل شیشه قاطی نکنید، زیرا ممکن است ترشی کپک بزند.
ترجیحا برای کشیدن ترشی از قاشق پلاستیکی یا چوبی استفاده کنید.


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *